Băsescu face valuri în Europa

marți, 31 ianuarie 2012

Dumnezeu: Considerați-l a 11-a poruncă. Jean-Luc Picard: România nu poate merge fără Starship Enterprise. Popeye marinarul: Trimit mai mult spanac.

Într-un răspuns fără precedent, nenumărate figuri ale politicii și showbizului internațional au dovedit că le pasă de soarta României, raliindu-se cauzei lui Traian Băsescu într-un număr record.

Dumnezeu, cea mai importantă voce a acestui cor universal, a declarat, de altfel, că discursul poate fi considerat ca o a 11-a poruncă a Lui însuși. „Citiți-l și vă înmulțiți”, a mai spus El. „Dacă puteți”, a mai adăugat apoi, nedorind totuși să intre în amănunte.

Un alt personaj important care a dorit să intervină a fost celebrul Jean-Luc Picard. „Normal că România nu poate merge cu fregata Ferdinand”, a urlat el supărat. „Domnul Băsescu e, ca și mine, căpitan de navă, ar fi trebuit să știe acest lucru. Starship Enterprise, cu cele optsprezece reactoare nucleare ale sale, e singura soluție pentru problemele României, singurul sistem de propulsie spre un viitor sigur.”

Aproape imediat după declarația domnului Picard, a intervenit Popeye marinarul, un alt individ obișnuit cu asprimea oceanelor istoriei. „Problema în această țară este spanacul”, a remarcat Domnia Sa, „care nu se găsește decât sub forma unui amestec oribil, de nemâncat. Voi trimite din producția proprie, altfel nu cred că se poate ajunge la o soluție. Degeaba vreți să schimbați sistemul”, a mai adăugat el, „dacă nu sunteți în stare să-l luați într-o mână și să dați cu el de pământ.”

Alte figuri importante care au dorit să comenteze discursul au fost Tom și Jerry, Căpitan la 15 ani, Neagoe Basarab, dar și Rumburak, Maitreyi și Greuceanu. Acesta din urmă, de altfel, a spus că este oricând gata să-și ascută paloșul pentru a intra în luptă împotriva partidelor politice care nu acționează în interesul românilor. „Să sperăm că nu se va ajunge la situația lui Harap-Alb”, a subliniat el, „care știm prea bine în ce hal a fost corupt de Spânul. Pentru că asta este, în opinia mea, cea mai mare problemă, natura coruptă a ființei umane. Doar știm din exemplul lui Făt-Frumos, cum s-a lăcomit la merele de aur, cum a venit zmeu’ și i-a pus sechestru pe casă, pe gagică, pe tot.”

0 comentarii: