Raed Arafat - Ar fi refuzat să fie candidatul PDL la Primăria Capitalei

luni, 16 ianuarie 2012

Fratilor, ati inteles ce zice Bossul?! "Banii de la Sanate sunt hacuiti, in sistemul asta politizat". Vom da, deci, Sanatatea privatilor - ca ei stiu cum sa administreze banii: Vuitoane, Dolce & Gabana, iahturi, avioane, palate, Bugatti etc. Ambulante? Poate, dar musai de marca. Chiar prevad ca nici asa nu le vor ajunge banii de la Sanatate - si ne vor mari birurile, asa cum ne micsoreaza pensiile si salariile. Misti in front sau nu mai misti (crapi), ce-o sa mai conteze...
Romanii incep sa ramana fara prieteni. Singuri in fata unui sistem ce se poate asemana cu prea coruptul Directorat al lui Barras sau cu perfidul mecanism al republicii lui Sylla ori Catilina.
Raed Arafat nu este roman, dar ca si celebrul palestinian cu acelasi nume este un prieten al romanilor. A infiintat SMURD , un serviciu de o valoare inestimabila si in mod firesc a ajuns sa ocupe o functie in aparatul de stat. Pentru ca Romania are nevoie de oameni profesionisti. Si exact asta deranjeaza in ziua de astazi.
Profesionalismul care se opune obedientei, ciocoismului si arendasiei ce lasa populatia fara aparare in fata intereselor meschine. Arafat a demonstrat ca are curaj si nu accepta compromisuri in zona sanatatii pentru diverse interese comerciale.
Sistemul de sanatate se duce din ce in ce mai mult inspre zona privata. Statul nu prea mai vrea sa gestioneze acest sector complicat si delicat. Totul se desfasoara in birouri, printre hartii fara un contact direct cu cetateanul. Acesta nu mai este consultat. Totul se face prin asumarea guvernului. Forma de conducere a Romaniei care a marcat practic istoria postrevolutionara si a condus la toate abuzurile posibile si imposibile. Pentru ca s-a opus politicii pumnului in masa, Arafat a fost inlocuit cu lingaul traseist Ciuhodaru, iar Romania a ramas fara un prieten acolo unde este nevoie de el, adica in aparatul de stat. Unde au mai ramas doar umbre de guvernanti si functionarii de la FMI.
Traian cel Perfid isi etaleaza din vreme in vreme adevarata fire si realul chip, mascat in rest de ranjetul viclean al lui ”sa traiti bine”. Se foloseste de oameni cand e sa aiba ceva foloase, iar atunci cand aceeasi utili de ieri incep sa-i stea in gat se leapada de ei ca de masele stricate. Fara cea mai mica remuscare. Fara firicel de autocritica. Sau, in doua cuvinte, fara rusine.
In momentele bucuriei de intampinare a unui an nou, 2006, domnul presedinte al celor ce l-au ales, cu voie sau fara de voie, lua fata multimii decorand si incluzand un barbat nascut in Damasc intre ”eroii natiunii”. Un act de dreptate, de recunoastere publica la cel mai inalt nivel, a meritelor lui Raed Arafat, mai roman decat multi nascuti intre Carpati si Dunare.
In ianuarie 2011, creatorul SMURD este decretat drept indezirabil de acelasi locatar al Cotroceniului. Omul cu coloana vertebrala, profesionistul iscusit si daruit domeniului prea putin tentant si populat de mari specialisti ai medicinei de urgenta a indraznit sa socoteasca nesabuita initiativa guvernamentala in materie. Si atat i-a trebuit Basescului: numai si numai fiindca face ceva impotriva vantului pe care el insusi, lupul de mare, il starneste, Raed nu mai e erou al natiunii. Nu mai e bun sa coordoneze domeniul pe care, daca nu l-a inventat, macar l-a reformat profund. A devenit, asadar, precum o masea stricata pentru gurita atat de pofticioasa (de putere si toate cele).
Precum ilustrul sau predecesor, Pilat din Pont prefect al Iudeii in vremea Rastignirii, campionul absolut al perfidiei se spala pe maini, clamandu-si nevinovatia pentru toate relele pe care, de fapt, le-a generat necontenit. El nu are nevoie de profesionisti, ii trebuie doar executanti. Asa cum domnul Arafat nu poate fi, ramanandu-i sa-si mai demonstreze o data – daca mai era nevoie – demnitatea de om care a rostit cu inima juramantul lui Hippocrate, prin actul de depunere a demisiei.

Raed Arafat ar fi refuzat să fie candidatul PDL la Primăria Capitalei. Bomba a fost aruncată de Victor Ciutacu pe contul său de Facebook. Potrivit realizatorului Vorbe Grele de la Antena 3, în momentul în care a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, medicul palestinian a primit şi oferta de a fi candidatul PDL la Primăria Capitalei - "Bai, incapabililor, trebuie sa va spun eu, de la o vesnicie distanta, ca Raed Arafat a refuzat sa candideze din partea UNPR impotriva lui Sorin Oprescu si de aici a inceput iuresul?", a spus Ciutacu.

Poate de aceea azi în cadrul conferinţei de presă de la minister prilejuită de demisia sa din funcţia de subsecretar de stat, Raed Arafat a spus de la început că nu răspunde la nici o întrebare cu tentă politică. Momeala cu candidatura a continuat se pare în timp şi când preşedintelui i-a fost clar că omul nu se lasă a început să-l sape serios la temelie - recomand a fi văzute intervenţiile prezidenţiale la adresa fostului subsecretar de stat de circa jumătate de an încoace.

0 comentarii: